divendres, 16 de gener del 2015

Un entre tants

Amb un bon nombre d'alumnes de 4t ESO, setanta si no hem contat malament, ens hem traslladat a Gandia, al teatre del Raval, a vore un digníssim muntatge teatral: Un entre tants, homenatge a Vicent André Estellés. Arribats ací, doncs, no sé si parlar de l'obra, que és el que hauria de fer o de l'alumnat, que és el que els agradria que hi fera. Així que parlarem de l'obra i a veure si, mentrestant, se me'n va l'amargor -o mala llet, si voleu- que encara tinc dins del cos per culpa de quatre.


Un entre tants. Homenatge a Vicent Andrés Estellés, abasta la figura de l’immortal poeta com a intel·lectual i recupera el seu vessant més simbolista des d’un teatre poètic-escènic. A través d’una perspectiva de la memòria, l’espectador troba en aquesta peça el renàixer de les diferents capes de la història. Els referents al context històric-polític i cultural se succeeixen amb la poesia de Vicent Andrés Estellés on es barrejen himnes de llibertat, l’estètica goiesca, els símbols, les figures mitològiques i la cultura popular, tot baix la mescla d’humor teatral i vital pròpia del poeta.


En paraules de Javier Sahuquillo, director de l'obra, “Un entre tants és un enfrontament entre l'home i la Història, un duel entre una societat totalitzadora que tracta d'anul·lar a l'individu i un artista que pren consciència de sí mateix i decideix lluitar per les seues conviccions”.






2 comentaris:

  1. A l'obra de teatre, van haver moments i moments, alguns que ens agradaren, altres que ens molestaren, moments entretinguts i moments aburrits, pero no va estar mal l'obra.

    ResponElimina
  2. Quan dius "molestaren" ja sé de què estàs parlant i això diu poc de tu i de la teua inteligència!

    ResponElimina